luni, 2 iunie 2008

Cu farfuria, prin Europa

Aceasta e tema săptămînii în care ne aflăm: să ne cunoaştem continentul, fără a ieşi din bucătărie. Sau, hai să zicem că putem ieşi, dar nu ne ducem prea departe, ci ne oprim în sufragerie. Asta pentru că, frumos ornată, Europa ni se oferă pe farfurie. De la dulciurile pentru cei mici, ale căror nume amintesc de ţări, provincii şi oraşe ale Europei, pînă la un “abonament” inedit, ce vă permite să “împrumutaţi” şi să “răsfoiţi” o carte minunată, luată de pe raft, din “biblioteca gusturilor”. De la o degustare de produse tradiţionale, într-unul dintre “hanurile Europei rurale”, pînă la o petrecere cîmpenească, “acasă”, în România, sub Penteleu. Oricare ar fi “bucatele” preferate, există “un ingredient” pe care îl veţi întîlni în toate reţetele: curiozitatea. Fiţi, deci, curioşi! Daţi pagina şi veţi afla noi şi frumoase poveşti culinare.

In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 28 mai 2008

Niciun comentariu: