vineri, 20 iunie 2008

Poveşti din Ţara Românească

În bucătărie totul e poveste.
Am spus-o de atîtea ori şi-acest slogan al Jurnalului de bucătărie a fost valabil şi atunci cînd am pornit la drum, să documentăm articolele din ediţia pe care v-o aducem astăzi dinainte. Am ascultat mai întîi povestea “Cocoşului de Hurez”, rostită de meşterii olari, strînşi într-o zi de început de vară sub soarele răsărit dintr-un covor oltenesc. Am ajuns după aceea, pe poteci de munte, sub Siriu şi sub Penteleu, de unde am cules tradiţii şi reţete buzoiene. După care am coborît în Bucureşti, într-un alt fel de sat, căruia pe-aici i se spune “Muzeul” şi unde, în sunet de fanfară şi taraf, poveştile s-au iţit şi ele, de prin curţi şi de pe uliţe. Şi-apoi, într-o zvîcnire a copilăriei, ne-am reîntors în munţi, de-această dată la Vidraru, pentru a ne contopi cu natura.

In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 18 iunie 2008

Niciun comentariu: