Mai puţin obişnuit, de această dată vă poftim la masa de Lăsata Secului, pentru intrarea în Săptămâna Albă a Postului Paştilor, cu… bucate preparate din carne de porc. Şi asta pentru că, aşa cum ne-au obişnuit de la o vreme, în această perioadă a anului, locuitorii din Balvanyos-Băi (comuna Turia, judeţul Covasna) ne-au provocat la o competiţie inedită, cu un final… savuros: Concursul Internaţional de Pomana Porcului.
Abia după ce vom fi gustat din ciorba măcelărească şi din tochitură (la acest "Ignat” neobişnuit), ne vom primeni reţetele, înlocuind carnea cu verdeţurile ce încep să năvălească, de-acum, prin grădini, o dată cu primăvara
In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 5 martie 2008
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu