Se numeşte aşa pentru că, în “noaptea dintre ani”, chinezii obişnuiesc să se adune în pieţe, cu lampioane aprinse în mâini. Se crede că luminile acestea alungă duhurile, asociate cu întunericul. Şi o scânteie cât de mică este folositoare, căci cât timp ea trăieşte, întunericul e cu o fărâmă mai mic. Anul Nou, pentru chinezi, este asociat cu sfârşitul iernii şi debutul primăverii. I se mai spune, nu-i aşa?, şi Sărbătoarea Primăverii. Căldura lampioanelor alungă frigul. Iar dacă vremea se încălzeşte, atunci natura renaşte. Iar renaşterea ei înseamnă sănătate, belşug, bucurie. Tocmai acele urări pe care şi le fac, tradiţional, chinezii, de Anul Nou. Şi pentru că, de mâine, începe Anul Şobolanului – iar şobolanului îi place să mănânce – vă invităm să daţi pagina şi să aflaţi reţetele cele noi pe care vi le propunem!
In Jurnalul National, Jurnalul de Bucatarie din 6 februarie 2008
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu