vineri, 16 mai 2008

Cifra 3

Trei e cifra "perfectă" in gastronomie. Trei sunt mesele principale ale zilei şi tot trei sunt felurile de măncare de bază ale prănzului. Pentru a respecta bunele maniere la masă, trebuie să ştii să foloseşti cel puţin trei tacămuri: lingura, cuţitul şi furculiţa. Iar o masă echilibrată are trei feluri de băuturi: un aperitiv, o băutură care insoţeşte felul principal şi una de desert sau un digestiv. Dacă ne-am dori cu dinadinsul, am putea căuta şi am găsi incă de trei ori căte trei exemple de acest fel. Preferăm să inchinăm de trei ori paharul pentru dumneavoastră, cititorii noştri, care de trei ani incheiaţi nu aţi pregetat să ne staţi alături. Să sperăm că ne vom regăsi şi peste trei... decenii.

In Jurnalul National, Jurnalul de bucatarie din 17 octombrie 2007

Niciun comentariu: